CATALÀ ENGLISH FRANÇAIS MAGYAR ITALIANO
association of best food and traditional markets of Europe

EMPORION aplega els mercats d'excel·lencia

L'associació està implusada pels mercats de la Boqueria de Barcelona, Porta Palazzo de Torí, Borough Market de Londres, el Mercat Central de Budapest i els mercats de Lió.

L'associació Europea de Mercats EMPORION, formada pels millors mercats d'alimentació del continent, va néixer el 23 de gener de 2006 a Barcelona. L'entitat té la seu a la ciutat de Barcelona i és promoguda per l'Ajuntament a través de l'Institut Municipal de Mercats (IMMB). El nucli dur de l'associació compta amb el Központi Vásárcsarnok de Budapest, el Borough Market de Londres, el mercats de Porta Palazzo de Torí, els mercats de Lió i el Mercat de la Boqueria.

L'associació té com a missió principal la transferència de coneixement i l'intercanvi de bones pràctiques entre els seus integrants. A més a més representa els mercats tradicionals i d'alimentació d'arreu del continent europeu davant dels poders i instàncies comunitàries, especialment respecte de la Comissió i el Parlament europeus.

En el decurs de la seva presentació a Brusel·les, Jordi Portabella va assegurar "Volem una Europa que defensi i promogui els mercats municipals com a part fonamental d'un model de societat preocupat per la salut dels ciutadans i el diàleg i la participació social. EMPORION i els mercats d'alimentació volem fer la nostra aportació a la construcció d'una Europa propera al ciutadà, on els mercats continuïn jugant un paper de lideratge en l'alimentació de les persones".
Barcelona Budapest London Lyon Torino
Emporion
Av. Icària, 145-147
08005 Barcelona
Tel. 93 402 70 00