CATALÀ ENGLISH FRANÇAIS MAGYAR ITALIANO
association of best food and traditional markets of Europe

Rinaldo Bontempi mor als 63 anys

Rinaldo Bontempi, un dels fundadors de l'associació europea de mercats, EMPORION, ha mort el 14 d'agost de 2007 a Torí, a l'edat de 63 anys a causa d'un infart de mocardi del qual no s'ha pogut recuperar. Fa uns mesos, Bontempi ja va patir un primer infart, però va poder recuperar la seva habitual activitat.

El seu primer acte públic després d'aquest període de convalescència va ser precisament la seva assistència al 1er Congrés Internacional de Mercats, que Mercats de Barcelona va organitzar el mes de març.

Figura emblemàtica de l'esquerra transformadora italiana, i que va ser durant 10 anys diputat al Parlament Europeu, va dedicar els darrers anys de la seva vida a la promoció dels mercats d'alimentació fresca i de la cuina mediterrània. Era director de la Conservatoria del Piemonte delle cucine del Mediterraneo i una persona molt coneguda en l'àmbit gastronòmic italià, especialment al Piemont. Vinculat a Porta Palazzo, el mercat més gran d'Europa, va ser un dels impulsors de la seva remodelació. Bontempi va ser un dels primers en suggerir la idea d'una col.laboració estable entre els millors mercats d'Europa per intercanviar coneixements i experiència. Fou un dels fundadors de l'associació EMPORION i n'era el president del seu Consell Assessor.
Barcelona Budapest London Lyon Torino
Emporion
Av. Icària, 145-147
08005 Barcelona
Tel. 93 402 70 00